jeu. 01/06/2017
De 12h à 14hDe renovatie van Brusselse woontorens. Hoe kunnen we het leefcomfort, de energieprestatie en de stedelijke context verzoenen?

De renovatie van Brusselse woontorens. Hoe kunnen we het leefcomfort, de energieprestatie en de stedelijke context verzoenen?

CERAA nodigt u uit om het debat dat bij onze conferentie van 4 mei « De renovatie van Brusselse woontorens » werd opgestart verder te zetten met een bezoek aan de werf van de verbouwing van de sociale woontoren Linné-Plantes in Sint-Joost, een project ontworpen door architectenbureau A2M voor Beliris.
De toren wordt van een nieuwe buitenschil voorzien, samengesteld uit geprefabriceerde en met cellulose ingeblazen houten caissons, om de thermische prestaties te verbeteren (de toren wordt tot de passiefstandaard gerenoveerd). Bijzondere aandacht werd besteed aan het ontwerp van de nieuwe gevel om het oorspronkelijke ritme en de bestaande structuur van de toren te bewaren, terwijl de toegang tot daglicht van de woningen verbeterd wordt en balkons toegevoegd worden.
De begane grond en de directe omgeving van de toren worden ook geherwaardeerd om de relatie met de omliggende wijk te verbeteren: vergroening van de voet van de toren, waar nieuw leven ingeblazen wordt door de creatie van een kinderkribbe, en aanleg van de site als doorlopende ruimte zodat de toren zichtbaar wordt vanuit beide straten.
Dit bezoek wordt georganiseerd in samenwerking met BUA.   BUA
Opgelet, het dragen van werfschoenen of stevige schoenen is verplicht voor de deelname aan dit bezoek. Werfhelmen worden voorzien door CERAA.