Uw partner om de principes van duurzame architectuur in uw beroepspraktijk te integreren.
Meer info +
Conseils et consultance
CERAA
Formations
Développement d’outils
CERAA
CERAA
Forums et conférences
CERAA
CERAA
Visites
CERAA
Assessment et certification

Nieuws: #CERAACTIVITEIT 3 – Verkenning van de werf van de sociale woontoren Linné met A2M!

#CERAACTIVITEIT 3 – Verkenning van de werf van de sociale woontoren Linné met A2M!
We hadden opnieuw het plezier om het publiek talrijk welkom te mogen heten op ons werfbezoek van 01 juni. Dit evenement had als doel het debat dat tijdens onze conferentie van 4 mei « De renovatie van Brusselse woontorens » werd opgestart verder te zetten. Het onderwerp wekt blijkbaar de aandacht van veel professionelen van de bouwsector!
Siegfried Smeets van architectenbureau A2M leidde onze groep rond op de werf van het sociale wooncomplex Linné-Plantes. Het project houdt de renovatie in van de woontoren en van een appartementsgebouw gelegen aan de Plantenstraat. De bestaande (dunne) gevels worden vervangen door met cellulose ingeblazen houten caissons. Het perceel wordt ook heraangelegd om een betere verbinding te creëren tussen de binnenkant van het woonblok en de straat. Alle oppervlaktes op grondniveau worden als groendak aangelegd (boven de ondergrondse parking). Dit heeft een positieve impact op het regenwaterbeheer en op de ontwikkeling van biodiversiteit, maar ook op de gezelligheid van de buitenruimte en de kwaliteit van de zichten vanuit de woningen en de kinderkribbe.
Dit bezoek vond plaats in het kader van onze #CERAACTIVITEITEN. Na een zomerpauze beginnen we opnieuw in september met een event gewijd aan architectuur uit ongebakken aarde. U vindt meer informatie hierover in de afdeling “#CERAACTIVITEITEN” van onze website.
Ontdek enkele foto’s van het bezoek op onze Facebook-pagina:
#CERAACTIVITEITEN

Volgende afspraak

do 21/09/2017
Van 12u tot 14u

Bezoek aan de rondreizende tentoonstelling TERRA AWARD

CERAA nodigt u uit om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling TERRA AWARD en om de bouwtechnieken van ongebakken aarde en voorbeelden van hedendaagse architectuur met aarde te ontdekken.