Uw partner om de principes van duurzame architectuur in uw beroepspraktijk te integreren.
Meer info +
Conseils et consultance
CERAA
Formations
Développement d’outils
CERAA
CERAA
Forums et conférences
CERAA
CERAA
Visites
CERAA
Assessment et certification

Nieuws: #CERAACTIVITEIT 2 04/05 18u – Conferentie «De renovatie van Brusselse woontorens. Hoe kunnen we het leefcomfort, de energieprestatie en de stedelijke context verzoenen?”

#CERAACTIVITEIT 2 04/05 18u – Conferentie «De renovatie van Brusselse woontorens. Hoe kunnen we het leefcomfort, de energieprestatie en de stedelijke context verzoenen?”
CERAA heeft het genoegen onze eerste publieke #CERAACTIVITEIT aan te kondigen!
Na een eerste werfbezoek voorbehouden voor CERAA-leden, nodigen wij iedereen uit voor een conferentie met een grensverleggend debat over het thema van de renovatie van de naoorlogse, sociale woontorens. Deze woontorens werden gebouwd tijdens de bouwexplosie van de jaren 1960 en 1970 en vormen vandaag een grote uitdaging.
Welke strategieën kan men bedenken om dergelijke gebouwen te verbeteren en comfortabele woningen aan te bieden die beantwoorden aan de huidige normen en standaarden? Hoe kan men de architecturale kwaliteit van deze gebouwen in de stedelijke context bewaren?
De conferentie zal zich toespitsen op één bijzonder inventieve renovatie/uitbreiding van een sociale woontoren: de Brunfaut toren te Molenbeek. Het renovatieproject is van de hand van Dethier architecture en A229 in opdracht van “Le Logement Molenbeekois”. Deze presentatie zal gevolgd worden door een discussiepanel die zal bestaan uit architecten en bouwheren uit de openbare sector die, op basis van hun ervaringen of lopende projecten, het debat met het publiek zullen aangaan.
 
De conferentie wordt in samenwerking met UPA georganiseerd.
Meer informatie en inschrijving:
#CERAACTIVITEITEN

Volgende afspraak

do 01/06/2017
Van 12u tot 14u

Werfbezoek van de verbouwing van een sociale woontoren

CERAA nodigt u uit om de werf van de Linné-Plantes toren te bezoeken in Sint-Joost. Architectenbureau A2M zal dit project van renovatie tot de passiefstandaard toelichten.